
Biosil-ov organski sok od cvekle
je proizveden mlečno kiselinskom
fermentacijom. Bio fermentacija se
odvija po principu dominantne
mikroflore. Drugim rečima, kada se
iscedi svež sok od cvekle (u ovom
slučaju on je supstat), njemu
dodajemo mlečno kiselinsku kulturu
(miks određenih sojeva). Ta čista
kultura preuzima primat u odnosu
na mikrofloru isćeđene cvekle. Ova
dominantna mikroflora određuje
dalji tok fermentacije koji se
prati i kontroliše temperaturom u
fermentoru. Bakterije u toku
procesa fermentacije proizvode
korisne proizvode kao što su
mlečne kiseline, različiti
minerali i vitaminski kompleksi, a
jedan od značajnih kompleksa je i
kompleks vitamina B. Ovim procesom
smo uspeli da odstranimo otužnost
koju cvekla poseduje. Prednost
ovog procesa se ogleda i u tome
što su antocijani sačuvani zajedno
sa vitaminima i mineralima i da
oni deluju antikancerogeno. Sok od
cvekle je idealan za lečenje
anemije, jer je pun gvožđa i
vitamina B12. Sok od cvekle se
takođe preporučuje za lečenje
jetre, bubrega i srca. Zbog svoje
nutritivne vrednosti sok od cvekle
se preporučuje za vreme i posle
hemoterapije.